⬛نقش آفرینی موفق حضرت زینب در کربلا، منشور حضور بانوان در مدیریتهای سیاسی و اجتماعی کشور⬛

1

 

 

یادداشت خبرگزاری ایسنا ، به مناسبت سالروز وفات حضرت زینب ( س )

✒️به قلم مجتبی شجاعی - فرماندار دلگان

⬛نقش آفرینی موفق حضرت زینب در کربلا، منشور حضور بانوان در مدیریتهای سیاسی و اجتماعی کشور⬛

                                       
حضرت زینب (س) نمونه کامل حمایت از حق و مبارزه با باطل بود که از دیدگاه ایشان زن زاهدی گوشه‌نشین نیست که تسبیح به دست گیرد و از دنیا و اهل آن دوری گزیند، بلکه مجاهدی است که در انس با خداست و روح خود را جنبه الهی زده و به جنگ با هر که رنگ کفر و ظلم و تعدی دارد، برخاسته است .

زنان همواره نیمی از بدنه پویای جامعه بوده‌اند که نقش‌هایی تأثیرگذار، گاه بارز و گاه نهفته در عرصه‌های مختلف حیات سیاسی، اجتماعی، دینی، فرهنگی و اقتصادی جوامع خود بر عهده داشته‌اند .
نقش‌آفرینی موفق دینی، سیاسی و اجتماعی حضرت زینب(س) پس از شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفای ایشان در کربلا در کنار متانت و وقار و حیای او جلوه‌ای زیبا از حضور مؤثر زنان در اجتماع ترسیم می‌کند .
 حضرت زینب (س) نمونه کامل حمایت از حق و مبارزه با باطل بود که از دیدگاه ایشان زن زاهدی گوشه‌نشین نیست که تسبیح به دست گیرد و از دنیا و اهل آن دوری گزیند، بلکه مجاهدی است که در انس با خداست و روح خود را جنبه الهی زده و به جنگ با هر که رنگ کفر و ظلم و تعدی دارد، برخاسته است .
برای شناخت صحیح و کامل زندگی حضرت زینب(س) نیاز به یک مدل با شاخصه‌های متناسبی است که بتواند تمام ابعاد زندگی این شخصیت‌ها را ترسیم و تحلیل کند، بی‌نیازی و استغنا، انتخاب هدف برتر، مقاومت و استقامت از ویژگی‌های آن حضرت است .
این صفات نشان‌دهنده آن است که آن بزرگوار در برابر مرارت‌ها تا مرحله جان ایستادگی کرد، امام حسین(ع) قطعا پیش‌بینی می‌فرمودند که پس از قیام ایشان، ماموریتی وجود دارد که از عهده هیچ فرد دیگری به جز حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) برنمی‌آید که به خوبی زینب کبری(س) تاریخ ساز و الگوی ابدی تاریخ به عنوان مکمل قیام حسین بن علی(ع) گشت .
در شرایطی که حضور اجتماعی و سیاسی زنان و اشغال عرصه‌های عمومی توسط ایشان یکی از بحث برانگیزترین مباحث دو سده اخیر است، زینب(س) همان کسی است که کامل‌ترین الگو را برای این منظور به زنان عالم پیشنهاد می‌کند .
ضرورت معاصرسازی زندگی بزرگانی مانند حضرت زینب(س) نیاز جامعه ماست، در جمهوری اسلامی ایران که اندیشه‌های امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب در کشور وجود دارد، با رویکرد مثبت نظام، و اخیرا ایجاد فرصتهای مدیریتی بیشتر برای بانوان توسط دولت، زنان توانسته‌اند قابلیت‌های خود را در عرصه‌های مختلف نشان دهند که یکی از این عرصه‌ها بُعد سیاسی و فرهنگی است .
قطعا با گذشت زمان شاهد بروز نقش‌آفرینی و تاثیرات بیش از پیش بانوان در عرصه‌های مدیریتی در بخش‌های کشور خواهیم بود در حالی که بانوان در عین اعتقاد و التزام فکری و عملی به باورهای دینی و اجتماعی قطعا نقش آفرینی بیشتری در مدیریت و کشورداری خواهند داشت .
شاید علامت ارتقا نقش آفرینی بانوان در عرصه های اجتماعی و سیاسی را بتوان در اشتیاق اخیر به ثبت نام ایشان در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و علاقمندی آنان به مشارکت در مدیریت شهری و روستایی دانست .
از قراین پیداست که طی سالهای اخیر و درخشش بانوان و اقبال جامعه به این نوع حضور  و از سویی موفقیت مدیران خانم در عرصه های مدیریتی در دولت، زنان گام های بلندی برای ورود به عرصه توسعه کشور برداشته اند اما باید با خودباوری و دادن فرصت به آنان،‌ برخی عرصه های مدیریتی و تصمیم گیری را به آنان واگذار کرد چون استعدادها و پتانسیل های فراوانی در بانوان وجود دارد

➖یادداشتی به مناسبت روز روستا

 

 

9

 

📌بازنشر

➖یادداشتی به مناسبت روز روستا

مجتبی شجاعی- فرماندار


بیش از نیمی از جمعیت سیستان و بلوچستان را روستاییان تشکیل می دهند در حالی که این رقم در سطح کشور کمتر از ۲۵ درصد است.

این میزان درصد جمعیت در جنوب استان و به ویژه مناطق ساحلی بیش از میانگین استان است، لذا توجه به جایگاه برجسته روستاها در عرصه اقتصادی، تولیدی، محیطی و اجتماعی موجب افزایش کارایی فعالیت های تولیدی و زراعی این مناطق می شود.

جمعیت استان سیستان و بلوچستان حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است.

ازسویی کارکرد تولیدی، زراعی، دامی و اخیرا گردشگری و زیست محیطی این روستاها از جنبه های مختلف، نقش مهم و برجسته ای در اقتصاد جامعه دارد.

از طرفی تنوع فضای طبیعی روستاهای استان سیستان و بلوچستان سبب بهره وری های اقتصادی متنوع در روستاها شده است به گونه ای که در بعضی نواحی روستایی، فعالیت های اقتصادی در سطوح گوناگون از قبیل کشاورزی، صیادی و اخیرا گردشگری و با ویژگی های خاص شکل گرفته و یا در حال شکل گیری است.

راهکارهای عمده اقتصادی کردن فعالیت ها در روستاها منجر به توسعه همه جانبه و تحقق اقتصاد مقاومتی در روستاها می شود که در قدم نخست برای توسعه روستاها، مشارکت دادن مردم در فعالیت های اقتصادی است.این موضوع از طریق اجرای طرح تشکیل شرکت های تعاونی توسعه و عمران در مناطق روستایی می تواند منجر به جلب مشارکت مردم در اقتصاد مقاومتی شود و مردم سهامدار این شرکت ها خواهند بود.

این امر موجب تقویت بنیه اقتصادی روستاها می شود ، در طرح شرکت های توسعه و عمران روستایی، دولت سیاستگذار و حامی خواهد بود و کار توسط مردم انجام می شود.

(سیاست های نظام در قالب سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی)گام دوم، وارد کردن و دخالت دادن فناوری های نوین در عرصه فعالیت های اقتصاد روستایی از طریق حمایت های دولت که خود یکی از شاخص های گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی تجاری و ماشینی است.

(برقدار کردن چاه ها، ماشین آلات کشاورزی، بسته بندی و…)گام بعدی، ارتقای حضور زنان در فعالیت های اجتماعی، اقتصادی و برنامه ریزی برای گسترش مشارکت آنان، به ویژه در زمینه های اقتصادی در روستاهای استان، شرطی لازم برای توسعه پایدار است.گام چهارم، در قالب الگوی توسعه پایدار رویکرد متنوع سازی فعالیت های اقتصادی در روستاهای استان که یکی از رویکردهای مورد توجه در توسعه همه جانبه اجتماعات روستایی است، به طوری که وجود تنوع در اقتصاد روستایی لازمه دستیابی به توسعه پایدار روستایی است( مثلا کشاورزی ترکیبی با دامداری و یا حتی شیلات و صیادی و صنایع دستی و…).

تدوین یک طرح کامل به نام طرح ساماندهی فعالیت های اقتصادی روستایی در استان سیستان و بلوچستان با مشارکت نخبگان علمی و فرمانداران و بخشداران صاحب نظر که در آن، روش های تامین مالی برای سرمایه گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی اشتغالزا و تعیین مجتمع های روستایی برای انجام فعالیت اقتصادی و مسائل مرزی و اقتصاد روستاهای مرزی لحاظ شده باشد.

توسعه صنایع کوچک و تبدیلی ، یک راهکار و راه حل بسیار مهمی برای ایجاد تعادل و پاسخ به چالش هایی نظیر فقر و پایین بودن در آمد ، عدم تعادل بین شهر و روستا، کشاورزی با بازده پایین، مهاجرت، عرضه نیروی کارو…. است که در شمال استان با جنوب استان متفاوت است.

این بخش می تواند برای گروه های کم زمین و یا بدون زمین که در آمد کشاورزی پاسخگوی نیازهایشان نیست، به ویژه در زمان رکود اقتصادی یعنی زمانی که تقاضا برای نیروی کار نسبت به فصل کاری کمتر است ایجاد اشتغال و درآمد کند.

توسعه بازارچه های محلی روستایی به ویژه در مسیر روستاهایی که در محور اصلی و جاده های ترانزیت و پر تردد قرار دارند از دیگر راهکارهای توسعه در روستاهای استان است.

کمک به توسعه و گسترش صنایع دستی با توجه به سابقه دیرینه صنایع دستی و هنرهای سنتی در اقتصاد روستاها، تقویت و توسعه این بخش از مهمترین راهکارهای اشتغالزایی در روستاهای استان محسوب می شود.

صنایع دستی روستایی که به نوعی تداعی کننده بخشی از سنت های اصیل قومی مردم استان چه سیستانی و چه بلوچستانی است نه تنها موجب اشتغال در روستاها می شود بلکه منبع درآمد مهمی برای خانوارهای روستایی است.ازسویی از آنجا که اشتغال به صنایع دستی در بسیاری از روستاها، بیشتر در فصول بیکاری صورت می گیرد این امر در پیشگیری از مهاجرت فصلی روستاییان به شهرها حائز اهمیت است.

ایجاد اشتغال روستایی افزون بر اینکه از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری می کند از اضافه شدن تعداد بیکاران در شهرهای استان نیز می کاهد.

صنعت گردشگری نیز از صنایع فرهنگی محسوب می شود که زمینه رشد فوق العاده ای در مناطق روستایی دارد، طبیعت زیبای مناطق روستایی همراه با جاذبه های سنتی، زمینه مورد علاقه گردشگران محسوب می شود.

توسعه این صنعت که با هزینه قابل توجهی همراه نیست، در حاشیه خود باعث توسعه کسب و کار خواهد شد و از طرفی توسعه گردشگری روستایی تغییرات مثبتی را در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و زیست محیطی در سطح روستاهای منطقه فراهم می آورد.راهکارهایی شامل مهیا کردن زمینه های لازم برای جذب سرمایه گذاری خصوصی، جلوگیری از تخریب محیط زیست، بهسازی و ارتقای سیمای روستایی، تخصیص سرمایه دولتی به توسعه امکانات و تسهیلات گردشگری، برقراری امنیت اجتماعی و… می تواند در دستیابی به این هدف موثر باشد.

کمک به جذب رسمی دهیاران به منظور ایجاد انگیزه در راستای راهبری مسائل روستا همانند مدل بهورزان و ایجاد انگیزه مادی برای دهیاران، جذاب سازی فضای روستایی کشور از طریق توسعه هدفمند فضاهای فرهنگی و آموزشی روستاها، ایجاد مراکز تفریحی، سیاحتی ، اقتصادی در روستاها و تشکیل خوشه های دانشی روستایی و توسعه زیرساخت های دانشی از قبیل ایجاد و توسعه مراکز آموزشی و تحصیلی به ویژه آموزش های کاربردی، ارتقای سطح سواد روستائیان و آموزش آنان در بکارگیری روش ها و فناوری های نوین از موارد دیگر است. ساماندهی ساختار سکونت گاه های روستایی استان بسیار ضروری است که باید روستاهای مرکزی، روستاهای کوچک تر پراکنده اطراف خود را پوشش دهند و این روستاها از طریق شهرک ها و یا شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ و در نهایت کلانشهرها ارتباط یابند.

ممکن است در این فرآیند بسیاری از مناطق دور افتاده یا غیر قابل دسترسی که طبق روند موجود نیز در حال تخلیه و نابودی هستند از چرخه خارج و ساکنان آنها به دیگر روستاها و یا مناطق جدید کوچ داده شوند.به نظر نمی رسد هیچ گروهی مستعدتر از فارغ التحصیلان روستازاده برای امر کارآفرینی روستایی باشد.

بنابراین ایجاد شرایطی مناسب برای فعالیت و جذب این افراد به فضاهای روستایی می تواند در توسعه روستا و جلوگیری از مهاجرت اثرگذار باشد.

تمامی این حوزه های مختلف توسعه می بایست در برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت توسعه کشور، همچون روندی از یک شبکه به هم پیوسته دیده شوند .

یادداشت/ مجتبی شجاعی وحدت و اتحاد بین مسلمین از جمله اصلی‌ترین موضوعات در اندیشه‌ سیاسی و فرهنگی جهان اسلام است

F

➖یادداشتی به مناسبت هفته وحدت

مجتبی شجاعی- فرماندار

 

دنیای اسلام امروز بیش از هر زمان دیگری، نیازمند وحدت است تفرقه و تکفیر بلای جان مسلمانانی شده که همه به سوی یک قبله نماز می خوانند و یک کتاب آسمانی دارند خدای واحدی را می پرستند و دل به محبت پیامبر خاتم بسته اند دشمنان اسلام بیش از هر زمان دیگری بر طبل تفرقه میان مسلمین می کوبند و رویای تسلط بر ممالک اسلامی را در سر می پرورانند.

دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول، که به ابتکار  بنیانگذار دوراندیش انقلاب اسلامی که تحت عنوان هفته وحدت نامگذاری گردیده است ، فرصت بسیار ارجمند و معناداری است تا شیعیان و اهل سنت در فضایی آکنده از صمیمیت و همدلی، برای تحقق بسترهای تقویت و تعمیق وحدت و تقریب مذاهب اسلامی گام های جدید و پر برکتی بردارند.

نکته ای که نباید مورد غفلت واقع شود این است که ما در جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم نه در جمهوری شیعی و زمانی که ولی فقیه، فتوا به حرام بودن اهانت به مقدسات اهل سنت می دهد، هیچ بهانه ای باقی نمی ماند که از آن سرپیچی شود.

هفته وحدت یعنی تعطیل کردن دکان کاسب‌هایی که به نام شیعه یا سنی، دنیا را جهنم و نام پیامبر رحمت را مخدوش می‌کنند اما حیف که امکانات دنیایی که فهمیده اختلافات مذهبی بیشترین سود را برای آنان دارد، اجازه نمی‌دهند، این تفرقه ها در حالی است که اگر ما به متن اسلام مراجعه کنیم به کرار بر وحدت مسلمین و برادر خواندن آنان تاکید شده و به شدت مسلمین را از تفرقه و تشتت و نزاع نهی کرده است.

به نظر می رسد دشمنان ما بیش از ما قرآن را فهمیده اند و درست برای مهار قدرت جهان اسلام و ضربه زدن به آنان استراتژی‌های خود را  بر خلاف توصیه های اسلام و سیره پیامبر(ص) طراحی و تنظیم می کنند امروز دشمنان با استفاده از جریان های افراطی گری و تروریسم در منطقه ، عامل اصلی تفرقه و اختلاف میان مسلمانان شده اند  «وحدت اسلامی» و اتحاد بین مسلمین از جمله اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین موضوعات در اندیشه‌ی سیاسی و فرهنگی جهان اسلام است.

اکنون زمان آن فرا رسیده است که با یک  انگیزه‌ی صحیح، مسأله‌ی وحدت مسلمین را در ایران ، منطقه و جهان یک مسأله‌ی اساسی قرار دهیم ، تفرقه باعث می‌شود دشمنان اسلام و آنهایی که از تفرقه میان شیعه و سنی سود می‌برند موارد اختلاف برانگیز را پررنگ‌تر کرده و موارد اصلی را که موجب اتحاد بین مسلمانان می‌شود، نادیده گیرند و اشتباهات و تندروی‌های عده‌ای اندک به ظاهر منتسب به یک مذهب را به پای کل پیروان آن مذهب گذاشته و مرتبا به اختلافات دامن بزنند لذا روشنگری بزرگان و روحانیون شیعه و سنی که البته در سال‌های اخیر و همگام با فتاوا و توصیه‌های رهبر معظم انقلاب پررنگ‌تر نیز بوده جلوی هرگونه اختلاف و تفرقه را می‌گیرد.

برای تقویت وحدت مسلمانان، همان گونه که شناخت عوامل و زمینه‌های تقویت این وحدت ضرورت دارد، شناخت عوامل و زمینه‌های اختلاف نیز ضروری است بدخواهان مسلمانان با عمق بخشیدن به اختلافات جزئی موجود بین مسلمانان و دامن زدن به تعصب‌های قومی و مذهبی و حمله به باورهای یک گروه به بهانه‌ حمایت از عقاید گروه دیگر، اتحاد و یکپارچگی مسلمانان درهم شکسته و آنان را سرگرم این‌گونه درگیری‌ها کرده و افکار آنان را از مسایل اصلی منحرف سازند و از پیشرفت و توسعه و آبادانی کشورهای اسلامی در راستای منافع خودشان جلوگیری کنند.

توسعه استان پر ظرفیت سیستان و بلوچستان در راستای توسعه و رشد ملی از مسیر وحدت، توجه به دانش و فرهنگ و اقتصاد، نگاه مومنانه و از دریچه حرمت‌گذاری، توجه به قانون اساسی، حذف تعصبات بیجا، تقویت خرده فرهنگ‌های پسندیده، تعامل و هم‌افزایی قومی و مذهبی میسر می‌شود همچنین باید دقت کرد که وحدت در حوزه‌های گوناگون تأمین‌کننده آرامش امنیت پایدار در حوزه‌های معنوی، فردی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و نظامی است

بنابراین می‌توان گفت وحدت از طریق تقویت الفت و هم‌گرایی در کشور به افزایش قدرت کشور اسلامی‌مان منجر شده و به ارتقای امنیت ملی کمک می‌کند و و اقدامات وحدت‌شکنانه در هر سطحی با هر هدفی که صورت پذیرد قابل توجیه نیست.

📌وجدان،ایثار و مسوولیت اجتماعی، ارکان توسعه استان

رسانه جدید

 

 

 

مجتبی شجاعی - فرماندار دلگان  


اقتصاد یکی از مهمترین دغدغه های  کشور و استان است که در این میان کار و فرهنگ کار یکی از پیشران های اقتصاد بوده اند که متاسفانه علی رغم فضای تئوریک و دیدگاههای نظام جمهوری اسلامی و دغدغه های کارگزاران نظام در خصوص فرهنگ متعالی کار و تلاش ، متاسفانه فرهنگ کار در سطح کشور و در ابعاد کوچکتر اما موثرتر در استان ، رشد متناسب با ظرفیتها و نیازهای جامعه را نداشته که همین موضوع باعث آسیبهای جدی به توسعه منطقه ای و ملی گردیده است.
وجدان کاری ، مسئولیت پذیری، دوری از روزمرگی و ایثار اجتماعی از نیازهای جامعه است که فقدان هر یک می تواند برای جامعه هزینه های جبران ناپذیری را بتراشد.
بنابر اسلامیت کشور و دستورات صریح قرآن کریم ، دکترین جمهوری اسلامی ایران و مشی و باور گفتمان‌ انقلاب و تمام‌ هدف شهدا و کلام و عمل بنیانگذار انقلاب عزیزمان و همچنین مقام‌معظم رهبری به عنوان محور و ستون خیمه گاه این‌کشور و منشور و منش کلان دولت خدمت فداکارانه و ایثار در کار و شادابی در کارگشایی مردم است، که گاها برخی کهولت ها و سستی و ضعف در پاسخگویی به ارباب رجوع و پیچیده نمودن درخواست شهروندان به جای تسهیل و روان سازی مشکلات ارباب رجوع، میتواند  باعث نارضایتی و هزینه تراشی برای جامعه و بعضا سواستفاده بدخواهان و دشمنان این‌خاک شود.
 در حالی که در این مقطع حساس جهانی توسعه کشور نیاز به تفکر مستقل همراه با تحول اساسی در روش خدمت کردن و تلاش نمودن آنگونه ای که  متناسب با منزلت مردم و نیاز جامعه و در طراز اخلاق دینی و اجتماعی باشد چرا که هزینه عدم مسوولیت پذیری بر حسب زمان، انرژی و پول برای جامعه بسیار زیاد است .
عملکرد صحیح و داشتن حس مسئولیت ، مهم و سر نوشت ساز است و باید به این موضوع توجه کرد و کسانی که مسئولیتی قبول می کنند باید به انجام خدمت صادقانه و رضای خدا بیندیشند و در هر جایگاهی که هستند اگر کار را اصولی و با داشتن تخصص و تعهد انجام دهند جامعه پیشرفت می کند و لااقل وجدان راحت تری داشته و سربلند خواهیم بود، جایگاه ها فرقی ندارند و انجام کار درست مهم است.
وجدان کاری و مسئولیت پذیری در خدمت یک مفهوم چند بعدی است ،که با عوامل متعددی از جمله شخصیت افراد ، آموزشهای لازم ، سیستم کاری ، نظارت بر کار و ... مرتبط است و به رفاه اجتماعی و امیدآفرینی اجتماع منجر می شود.
وجدان کاری در محل کار و در مواجهه با مردم ، بازگو کننده انگیزه ای درونی است که هر فرد با توجه به آن و با شناخت کامل نسبت به وظایف محوله درصدد انجام بهینه کار خویش برمی آید و وجدان کاری یعنی عمل به وظایف محوله در زمان مشخص و مدون و حتی فراتر از آن، احترام و حفظ کرامت ارباب رجوع و رعایت حال مشتری و مراجعه کننده، کارگشایی و تسهیل امور به جای پیچیده کردن کار، نظم در امور ، دلسوزی و... که عمدتا در منشورهای ابلاغی کارکنان مشاهده می شود.
فرهنگ کار و فداکاری و جهاد اقتصادی ، تعهد و وجدان کاری لازمه توسعه پایدار اقتصادی است و باید فرهنگ اقتصادی را جدی بگیریم.با اینکه گفتمان ها، سلایق و نگرشهای مدیریتی و داخلی متفاوتند که اتفاقا بسیار خوب و در نگاه مثبت باعث بالندگی و هم افزایی نیز است ، اما آنچه مهم است حفظ منافع ملی و عمومی کشور است و بی شک در مواردی که به موفقیت دست یافته ایم به سبب کار مضاعف، همت مضاعف و تلاش شبانه روزی بوده است.
در مقابل عقب افتادگی در برخی بخش ها نشان از کم کاری، کم فروشی و بی توجهی به وجدان کاری است که باید مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد و باید در عدم توسعه سهم همه بخشهای جامعه آنالیز و در کنار همه موارد سهم مردم و نخبگان نیز برداشت و آسیب شناسی گردد.
زمانی که فرهنگ کار نهادینه گردد کار به عنوان یک ارزش تلقی شده و همه افراد جامعه در سطوح مختلف کار کردن را مسیر توسعه موزون جامعه دانسته و از طریق درست کار کردن به توسعه اقتصادی کمک می‌نمایند.
از این رو هر اقدامی که موجب افزایش فرهنگ کار و کار آمدی جامعه بشود امری ستودنی است و بدیهی است که برای نهادینه شدن فرهنگ کار و تلاش، علاوه بر همت عمومی آحاد مردم، همه قوای کشور رسالت خطیری بر عهده دارند به ویژه رسانه های گروهی که باید با نگاهی آسیب شناسانه و نقادانه موانع و عوامل کم کاری در جامعه را شناسایی نموده و راهکارهای اجرایی و عملیاتی ارایه نمایند.
در کشوری که منافع ملی ارزش تلقی شود احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت کشور در فرد فرد آحاد آن جامعه امری درونی و با ارزش می گردد و مردمان آن کشور برای توسعه و تعالی میهن خود متعهدانه می کوشند و منافع ملی را بر منافع شخصی ، گروهی و طایفه ای و قومی و... ترجیح می دهند.
 ضروری است مسئولان فرهنگی ، رسانه های گروهی و مراکز آموزشی ، علمای شیعه و سنی و نخبگان درتقویت مسئولیت پذیری و تعهد ملی در جامعه تلاش نمایند، چرا که بین تعهد ملی و کار مظاعف رابطه معنا داری وجود دارد.
برای حرکت شتابنده به سمت شکوفایی اقتصادی، حمایت از فرهنگ کار مطلوب و مثبت مورد نیاز است. لذا وضعیت فرهنگ کار بایستی از طریق دخالت در عوامل شناخته شده فرهنگ کار متحول گردد و گرایش‌ها، بینش‌ها و دانش لازم نسبت به کار در جامعه و ایجاد شود و از انجایی که مناطق مرزی ویترین نظام و کشور هستند و نیازمند توجه ویژه هستند لذا حمایت از فرهنگ صحیح کار و جو توجه به منافع ملی و تغییر افقهای کوشش منطقه ای برای رشد منطقه و اعتلای ملی بسیار ضروری است که در این عرصه با علم به اینکه اشتغال حاصل عملکرد دولت و ملت است و اینکه همه مسئولیت و مشکلات به دولت واگذار شود، نادرست است و باید با اتحاد و همکاری دولت و مردم بر مشکلات اشتغال و بازار کار غلبه کرد.
در هر زمان و هر مرحله از رشد و پیشرفت تمامی جوامع، بدون همدلی و حرکت یکدست سیستم اجتماعی هر نظامی دستیابی به موفقیت و توسعه امکان پذیر نخواهد بود. در شرایط اخیر کشور عزیزمان که نیاز به این همدلی و داشتن وجدان کاری یکی از ضروریات می باشد، در صورت سهل انگاری و عدم پذیرش مسئولیت می تواند صدمات ناگواری را بر چرخه اقتصادی-اجتماعی کشور وارد نماید.
نهادینه شدن فرهنگ کار و داشتن وجدان کاری، توسعه و تعالی در کشور را در پی دارد و در مقابل کم کاری و کم توجهی به فرهنگ کار باعث عقب افتادگی کشور در همه عرصه ها می شود.
 می طلبد در شرایط کنونی و با درک موقعیتی که در آن قرار داریم ، با ایجاد فرصتهای کاری از طریق تعامل و وحدت و با کار و تلاش جهادی و فداکارانه که بیش از هر زمان دیگر حتی بیش از ایام دفاع مقدس نیز به آن نیاز داریم منافع کشورمان و آینده نظام و انقلاب و نسل های بعدی را تضمین نماییم و به جای پرداختن به مسایل سطحی و غیرضرور و خدشه دار نمودن عواطف یکدیگر و با هم افزایی و افزایش قدرت ملی، به توسعه کشور بیندیشیم.
دولت با همکاری مردم توانسته طی سالهای اخیر گامهای بزرگ و ارزشمندی در توسعه زیرساختهای استان بالاخص در مناطق دورافتاده تر انجام دهد و تداوم این روند مثبت و توسعه و آبادانی استان در گرو حفظ شرایط موجود و وحدت و عزم عمومی است.

(یادداشتی به بهانه شهادت شهید فخری زاد) 💢هدف گیری نظام سلطه به اصل استقلال و پیشرفت کشور 💢

 

رسانه جدید

 

 

 

(یادداشتی به بهانه شهادت شهید فخری زاد)

💢هدف گیری نظام سلطه به اصل استقلال و پیشرفت کشور 💢

مجتبی شجاعی - فرماندار دلگان


انعکاس خبر ترور دکتر شهید فخری زاده یکی از دانشمندان و مدیران موفق علمی ، هسته ای  و فن آوری و دفاعی کشور ، به رغم تلخ و سخت بودن برای جامعه ، اما بار دیگر تداعی گر این آیه شریف بود که : وَ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ الله فَلَنْ یُضِلَّ أَعْمالَهُمْ* سَیهْدِیهِمْ وَ یصْلِحُ بالَهُمْ* وَ یدْخِلُهُمُ الْجَنَّةَ عَرَّفَها لَهُمْ

شهادت شهید فخری زاده ، سند روشنی از غیر قابل اعتماد بودن آمریکایی ها و تعریف اهداف مشترک و اقدامات آمریکاییها بر اساس منافع صهیونیستها و ضمن اینکه تاییدی بر تفسیر صحیح و واقعی از ترس صهیونیستها از روند شتابان پیشرفت های پژوهشی و کاربردی بومی  در ایران است و این خود بهترین گواه بر رعب غربیها از استقلال حاکمیت جمهوری اسلامی است ‌.
رهبر فرزانه مان چه هوشمندانه،  و چه زیبا با تعابیر سنجیده خود ، تکیه بر توان داخلی را خار چشم دشمنان میداند و رهایی از وابستگی به بیگانگان  در همه ابعاد را رمز موفقیت و توسعه کشور میدانند.
شهید فخری زاده و دیگر شهدای علمی، فن آوری،  دفاعی و  هسته ای نمونه هایی از هزاران تکیه گاه واقعی استقلال کشور و رهایی از بند وابستگیهای علمی و پژوهشی هستند که دشمن در تحلیل های پر از خطای خود ، حذف فیزیکی ایشان را ، به غلط انسداد توسعه و خوداتکایی کشور ایران  در پیشرفت هسته ای میداند ، غافل از اینکه ،این  لاله های معطر ، شکوفه‌هایی را تربیت نموده اند که اجازه نخواهند داد خلا و فقدانشان احساس شود .
دشمنی صهیونیستها ، در واقع با دکترین جمهوری اسلامی ایران است و آنها ، اصل پیشرفت علمی کشور و توان بازدارندگی ایران را در تضاد با منافع خود میدانند .
ترور شهید فخری زاده ، عمق کینه و ضعف صهیونیستها و آمریکایی ها در منطقه را نشان داد و ثابت کرد با تغییر دولت های استعماری  ، تاکتیک ها ممکن است تغییر کند اما تاریخ نشان داده سیاستهای استعماری تغییر نمیکند و دشمن غیرقابل اعتماد است .
یکی از اهداف اصلی دشمنان و  هدف مشترک تمام اقدامات آمریکاییها و صهیونیستها اعم از تحریم ، ترور ، جنگ نرم و ... توقف سرعت پیشرفت علمی کشور به عنوان پیشانی توسعه،  و در نهایت ممانعت از پیشرفت عمومی انقلاب اسلامی ایران در همه حوزه ها  به عنوان انقلابی الهام بخش  در منطقه و جهان است .
یقینا به برکت رهبری مقام معظم رهبری و تلاش جامعه علمی کشور،  پیشرفت به قوت خود باقی است و بدون شک ،خون رنگین شهدای علمی و فن آوری کشور بر این سرعت روند فزاینده ای خواهد بخشید و انگیزه ها و تلاشها را مضاعف خواهد نمود تا راه شهدا ادامه یافته و در واقع علم بر زمین نخواهد ماند .
در نهایت دشمن نیز باید بداند این اقدامات کور و بزدلانه خللی در وحدت ، اراده ، ولایت پذیری و تلاش  ملت شهیدپرور ایران وارد نخواهد نمود و قطعا دشمنان برای تک تک خطاهای خود تاوان سختی را خواهند داد .